El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, es planteja el tancament de la Marca España, l'organisme que té com a objectiu millorar la imatge d'Espanya a l'estranger, segons ha pogut saber El Confidencial Digital. El titular d'Exteriors va coincidir amb Carlos Espinosa de los Monteros, l'alt comissionat del govern espanyol per a la Marca España, en el viatge del Rei als Estats Units i li va comunicar que prescindia dels seus serveis.

El digital explica que fonts diplomàtiques critiquen que el PP hagi abandonat l'oficina de la Marca España i l'hagi deixat sense pressupost. Al mateix temps, aquestes fonts indiquen que el partit posava en dubte la viabilitat de l'organisme "pel personalisme que ha exercit Espinosa de los Monteros els darrers anys".

A tot això s'ha d'afegir el darrer informe del Tribunal de Comptes, en què apareix una sèrie "d'actuacions defectuoses" d'aquesta entitat que està adscrita al Ministeri d'Afers Exteriors. Concretament, l'informe exposa que Espinosa de los Monteros hauria subscrit convenis "de forma verbal, sense formalització del document per escrit, la qual cosa no s'ajusta a les lleis administratives de procediment i transparència".

En la mateixa línia, el Tribunal de Comptes critica que Marca España disposés de fons aportats per empreses privades per a despeses ordinàries de funcionament.