El vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, substituirà la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, que al seu torn passarà a presidir el Port de Barcelona.

Conesa, que presideix la Diputació des que va començar aquest mandat i que alhora és alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), rellevarà previsiblement Sixte Cambra, que ocupava el càrrec des de 2011, ha informat aquest dilluns La Vanguardia.

Conesa és alcaldessa de Sant Cugat del Vallès des de 2010 --va ser reelegida el 2011 i el 2015--, és llicenciada en Dret i té un màster en Dret i Gestió Pública i un altre en Lideratge i Innovació en Polítiques Públiques.

Castells és alcalde d'Igualada (Barcelona) des de 2011 i va ser president del consell comarcal d'Anoia, abans d'entrar també el 2011 a la Diputació, on ha estat delegat de l'àrea d'Educació i Tecnologies de la Informació i Comunicació i d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge.

Actualment Castells és vicepresident segon de la Diputació i el diputat delegat de Desenvolupament Econòmic Local des de 2015, moment des del qual la llavors CiU governa la Diputació amb ERC-AM i amb una Vicepresidència també del PSC.

L'actual president del Port de Barcelona, que és designat pel Govern, ja va assenyalar mesos enrere que volia deixar la Presidència de la infraestructura per motius personals.