Ernest Maragall no defalleix malgrat la intenció d'Ada Colau de presentar-se a la investidura aquest dissabte. Aquest cop des de les portes de la presó de Soto del Real, el candidat d'ERC a l'alcaldia ha tornat a estendre la mà a Barcelona en Comú per governar conjuntament la capital del país. En paraules del dirigent republicà, es tractaria d'una "suma intel·ligent" que donaria lloc a un govern compromès amb la llibertat dels presos polítics.

A les portes del centre penitenciari aquest dilluns a la tarda, després de visitar Oriol Junqueras, Raül Romeva i Jordi Cuixart, l'alcaldable republicà ha insistit en la seva mà estesa, i ha assegurat que un acord ERC-BComú permetria "superar la lògica de blocs". S'ha mostrat esperançat que encara es puguin reconduir les converses abans de dissabte, quan es constitueixen els ajuntaments. "Tenim una expectativa positiva de poder seure per estudiar els detalls", ha assegurat.

Segons Maragall, amb el president d'Òmnium Cultural han coincidit que "és molt important que Barcelona compti amb un govern compromès amb els drets i les llibertats fonamentals", i també un executiu que "cooperi i s'impliqui en el camí efectiu cap al diàleg que ha d'arribar fins a la celebració d'un referèndum".

A les portes del final del judici al procés al Tribunal Suprem, el candidat d'ERC també ha volgut subratllar l'oportunitat d'evidenciar la "coincidència" amb els comuns sobre la "urgència" d'alliberar els presos polítics i del retorn dels exiliats.