L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, demanarà a Ada Colau anar a veure junts Joaquim Forn a la presó. Maragall ha proposat així un debat a Soto del Real amb els caps de llista de totes les candidatures a la capital catalana.

"Tenim un mapa electoral en transformació. El debat electoral real, l'únic, és amb Forn si no el deixen en llibertat, l’hem de fer a Soto del Real", ha expressat Maragall en una entrevista a El Món a RAC1. Per al republicà, aquesta proposta respon a les demandes de quasi el 80% de la ciutadania, i espera que "Valls i Colau acceptin".

Maragall ha assegurat que el millor govern possible per Barcelona és el del bloc democràtic i ha descartat un pacte amb el PSC: "Esquerra al capdavant amb Comuns i Junts per Catalunya". No ha tancat la porta a la CUP, que "és benvinguda però difícilment imaginable per experiències passades", ha puntualitzat. En aquest sentit, l'alcaldable ha destacat que "tot el bloc de les llibertats i la democràcia faci un acord de governació".

Si el cap de llista d'ERC a l'ajuntament aconsegueix l'alcaldia té la intenció de treballar, des de la governació, a través dels valors republicans. "Uns valors que han de ser tangibles i que s’han de convertir en mesures concretes en habitatge, seguretat i política econòmica", ha enumerat entre d’altres. 

Preguntat sobre si la direcció del govern seria la de construir República, Maragall ha dit que les eleccions municipals del 26 de maig van de Barcelona i no de "unionisme vs independentisme". La situació política del país, però, no li permet mirar cap a una altra banda: "Barcelona té un compromís amb la democràcia i la llibertat i cal construir ciutat des del punt de vista republicà", ha conclòs. 

Canvis a la ciutat

L’habitatge, la seguretat i la desigualtat són els grans reptes de present a la ciutat per a Maragall. En segon terme també considera, per exemple, la transició energètica i la circulació viària. En aquest sentit, l'alcaldable aposta per un canvi de model de transport, "cal passar del fòssil a l’elèctric i de l’individual al col·lectiu", ha proposat. També ha dit que "l'educació i la cultura han de conquerir la ciutat".

"Es tracta de governar la ciutat i que els valors republicans siguin tangibles i es converteixin en realitat a Barcelona", ha assegurat. 

Maragall ha demanat que es deixi d'utilitzar, ell també, el nom de Pasqual Maragall. "Hauríem de tenir una mica més de respecte per la història", ha apuntat, afegint que l'única manera de ser maragallista és parlar-ne menys i governar molt diferent de com ho fa Ada Colau." Ho fa amb una manca absoluta de complicitat i d'empatia amb la Generalitat", ha qualificat.