El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha criticat que l'Ajuntament estigui aplicant "el programa de seguretat de Manuel Valls", en relació amb l'operatiu policial contra la venda ambulant il·legal a la ciutat.

Maragall ha assegurat en un article a 'El Periódico', que en lloc de reconduir la situació dels manters i abordar la qüestió des d'un punt de vista social i laboral, l'Ajuntament ha decidit "convertir-ho en una qüestió de seguretat i actuar com si fossin delinqüents perillosos".

El regidor ha assegurat que, malgrat el possible entusiasme d'alguns sectors empresarials o comercials, "els manters no formen part de cap increment de la inseguretat ni tampoc no desapareixeran d'un dia per l'altre", i ha declarat que aquestes actuacions només ajornen la solució real.

"El PSC és el capatàs de l'Estat de Catalunya"

Maragall ha qualificat el PSC de ser el "capatàs de l'Estat a Catalunya" i considera que, en aliança amb Manuel Valls, no va permetre un govern progressista entre ERC i Barcelona en Comú, i ha assegurat a més que els socialistes estan assumint el domini del govern municipal actual, en les seves paraules.

El líder d'ERC ha recordat les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, sobre el judici dels líders independentistes, en les quals deia que la reacció a la sentència del Tribunal Suprem corresponia als ciutadans, i ha assegurat que és "una manera d'amagar la seva ja coneguda ambigüitat en aquesta qüestió i la seva nova dependència assumida lliurement per l'acord de govern amb el PSC".

La reacció de Valls i Collboni

Valls ha assegurat en una publicació al seu perfil de Twitter, que el pensament de Maragall "és confús i irresponsable". L'ex primer ministre de França ha defensat que davant de la inseguretat, s'han d'aplicar polítiques de "tolerància 0 amb la delinqüència i les màfies". Valls ha afirmat que les noves polítiques de l'Ajuntament amb els manters, "no és cosa d'esquerres o dretes, és sentit comú i ens ho demana la gent".

Finalment, Valls ha dedicat el text als qui el critiquen "per haver impedit l'elecció d'un alcalde separatista", en relació als vots que va aportar per investir Ada Colau com a nova alcaldessa de Barcelona.

De la seva banda, el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que les mesures que aplica el consistori també les implementen els ajuntaments on governa ERC, perquè "no hi ha alternativa a fer complir les normes".