Ho ha provat del dret i del revés sense èxit. Ernest Maragall, però, no llença la tovallola i continua mirant de convèncer Ada Colau. Aquest divendres al migdia, amb la consulta a les bases dels comuns en marxa, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per obrir una altra escletxa que faci possible l'aliança: partir-se l'alcaldia. Dos anys per a cadascú.

Maragall s'ha mostrat sorprès pel fet que Colau hagi afirmat en una entrevista a Els Matins de TV3 que ERC no li ha ofert mai aquesta opció. Segons l'alcaldable dels republicans, la iniciativa de posar aquesta proposta sobre la taula no pot sortir de qui ha guanyat les eleccions, és a dir, d'ell. I ha afegit que els comuns no han plantejat aquesta proposta en cap moment de les negociacions. En qualsevol cas, li ha adreçat un missatge conciliador: "Em pregunto si m'ho he de prendre seriosament... Però sap què li dic? D'acord: parlem-ne", ha sentenciat. Això sí, amb una condició: "Que renunciï a presentar la candidatura" a la investidura al ple de dissabte. 

L'enèsim exercici de mà estesa de Maragall passa per "posar el comptador a zero, seure junts i parlar de tot; tornar al punt on es va deixar". És a dir, que abans és indispensable que l'encara alcaldessa en funcions "digui no al senyor Valls". Si no és així, segons el cap de files d'ERC estarem davant "una altra argúcia per mirar de justificar l'injustificable". 

A les 5 de la tarda Barcelona en Comú tancarà la consulta a les seves bases en què pregunta si prefereixen un acord amb el PSC i Colau d'alcaldessa, o un altre amb ERC i Maragall d'alcalde.