L'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que després de reunir-se amb l'actual alcaldessa, Ada Colau, ha pogut constatar que "ella vol treballar per un acord de govern en el que jo sigui alcalde". Així ho ha assegurat després de mantenir una primera reunió de cara a forjar un pacte postelectoral que li permeti ser investit el proper 15 de junys.

D'aquesta manera, el republicà ha tancat la porta a les especulacions obertes en els últims dies i hores i que apuntaven que Colau podria intentar una investidura alternativa a Maragall amb els vots del PSC i Manuel Valls -que s'ha ofert a donar-li sense condicions per evitar un alcalde independentista-.

En una atenció als mitjans de comunicació després de la reunió amb Colau, i també amb Elsa Artadi (JxCat) poques hores abans, Maragall ha explicat que les dues converses iniciades han estat satisfactòries i que s'han emplaçat a seguir negociant per separat. En aquest sentit, ha assegurat que està treballant un document per pactar la investidura i que el traslladarà als equips negociadors en les properes hores. 

Maragall insisteix en un pacte a tres

Malgrat que els republicans volen un acord a tres que inclogui tant els Comuns com JxCat, Maragall ha reconegut que Colau té una "preferència per un acord" només entre ERC i el seu grup, però ha insistit que vol afegir-hi Artadi. Preguntat per la possibilitat de fer entrar el PSC en l'equació, com insistia Colau, el republicà ha estat taxatiu: "això està descartat des de fa dies".

A partir d'ara, les negociacions seran entre els equips, tot i que ha avisat que aquest divendres anirà a la presó de Soto del Real a veure Quim Forn, l'alcaldable de JxCat empresonat, per traslladar-li personalment la qüestió.