Un manuscrit anònim, trobat en l’escorcoll del despatx del secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó i requisat per la Guàrdia Civil el passat 20 de setembre, revelaria plans econòmics per a escenaris de “guerra” i de “guerrilla” en el conflicte entre Catalunya i Espanya. Segons avança ‘La Vanguardia’, aquest document, de dos folis, s’hauria trobat dins d’un sobre obert enviat pel director de Patrimoni, Francesc Sutrias.

El manuscrit ha estat inclòs en les diligències del jutjat número 13 i planteja quines serien les accions en matèria econòmica en cas d’una escalada del conflicte.

Sempre segons les mateixes fonts, la Guàrdia Civil ha elaborat un informe específic sobre el document on avisa que no s’ha pogut acreditar ni autoria ni data d’elaboració. En tot cas, el manuscrit considera que en un “escenari de guerra” caldria fer front a dificultats com el pagament de nòmines a funcionaris i a proveïdors i caldria trobar un sistema per traslladar els comptes a París.

Pel que fa a l’escenari de “guerrilles” se situa el juliol del 2018 com a data crítica, ja que s’haurien exhaurit els fons de la tresoreria.