Doble filigrana de Manuel Valls. L'alcaldable de Ciutadans per Barcelona ha aprofitat el dia de la dona treballadora per atacar d'una banda l'independentisme i de l'altra Ada Colau

Durant l'acte de precampanya en el qual ha presentat les dones que figuraran als primers llocs de la seva llista, Valls ha proclamat que "jo sóc feminista" i ha defensat que "les dones han de ser lliures, fortes i iguals". És en aquest punt que ha escollit la dona que creu que avui mereix una atenció i suport especial: la secretària judicial del jutjat número 13 de Barcelona, encarregada dels escorcolls del 20-S i que ha declarat al Suprem aquesta setmana. "Avui vull donar suport a una dona en particular, a la Montserrat del Toro, que ha estat atacada de forma escandalosa per ser testimoni". I ho ha rematat, avui 8-M, que "atacar testimonis és totalitarisme". I ha ampliat aquest suport a Enric Millo. 

Però a Valls encara li quedava un altre cartutx, aquest reservat per a Ada Colau, vinculant els problemes de seguretat de la ciutat amb la indefensió de les dones. "Les dones són les principals víctimes de la inseguretat", ha afirmat, i ha responsabilitzat "l'alcaldessa Ada Colau de la davallada que ha patit Barcelona" en aquest aspecte perquè "ha tret competències i ha reduït recursos a la Guàrdia Urbana i el resultat ha estat el deteriorament i el descontrol". 

El discurs l'ha fet, com dèiem, durant la presentació de les seves números 2, 4 i 8. Finalment, el segon lloc a la llista l'ocuparà algú amb carnet de Ciutadans, la diputada del Parlament Mari Luz Guilarte. Com ja va anunciar fa unes setmanes, la tercera plaça és per a l'exministre socialista Celestino Corbacho. La quarta posició serà per a Eva Parera, d'Units per Avançar (l'antiga Unió). Ha anunciat que deixarà la militància del partit perquè no comparteix l'aliança d'Unió amb el PSC. Al vuitè lloc hi haurà Noemí Martín Peña.