L'ex-primer ministre francès i actual diputat, Manuel Valls, ha assegurat avui que Europa mai no reconeixeria una Catalunya independent, i ha demanat als dirigents europeus que siguin "encara més clars" en aquest assumpte perquè no es pot acceptar que "Espanya es vagi fracturant".

"La Unió Europea ha de ser forta. Si els grans estats nació es van partint, Europa caurà", ha dit l'exprimer ministre francès en declaracions a Antena 3, després d'advertir que la independència de Catalunya podria encomanar-se a d'altres llocs.

Si bé Valls ha reconegut que a Europa hi ha un "gran respecte" cap a Catalunya, també ha recordat que l'independentisme "no té suport internacional" perquè un referèndum sobiranista no està previst en la Constitució. Preguntat per què passaria si una regió francesa celebrés un referèndum de secessió, Valls ha assegurat que no es permetria "ni un dia", ja que l'Estat hauria de fer respectar la Carta Magna.

I ha dit que "la força d'Espanya és fer que les diferents autonomies puguin viure juntes en el conjunt democràtic". Sobre les imatges de l'actuació policial en el referèndum de l'1-O, Valls ha admès que "van fer mal a Europa", encara que no creu que hi hagués una "repressió" pròpia d'un estat totalitari.