L'excandidat de Cs a les eleccions municipals, Manuel Valls, no descarta plegar veles i entornar-se a la política francesa, després de passar per les eleccions municipals a Barcelona. Quan les últimes informacions apuntaven que Valls s'estava preparant per presentar alguna candidatura a les eleccions catalanes, els diaris Le Figaro i Le Parisien subratllen que no exclou una tornada política a França. "Mai deixaré de ser útil als francesos", ha indicat l'exprimer ministre.

L'anàlisi de Le Figaro, el gran diari francès al costat de Le Monde, se'n fa creus. "Però que busca Manuel Valls? Un any i mig després d'haver-se'n anat a Barcelona, on es va presentar a les eleccions municipals del passat mes de maig sense èxit, l'exprimer ministre s'està allunyant lentament però certament de la nova vida que tenia a Espanya... Està reapareixent de forma progressiva en l'escena política francesa", remarca.

Les paraules de Valls a l'entrevista amb Le Parisien semblen apuntar a aquest adéu a la política catalana i a l'espanyola, on no ha triomfat com es pensava. "Mai he abandonat o oblidat aquest país que tant m'ha donat [França]. I més enllà del meu amor per França, la meva única pàtria, dic simplement que si el meu retorn a la política [francesa] no està a l'ordre del dia, mai deixaré de ser útil als francesos", indica. Cap menció a Catalunya o a la voluntat de presentar-se als comicis catalans.

La possible sortida de Valls de la política catalana ha coincidit amb un posicionament ultrajacobí que ha fet a la xarxa contra el president Carles Puigdemont, on fins i tot ha negat l'existència de la Catalunya Nord, quan l'accepten amb plena normalitat totes les institucions d'aquestes comarques.