El possible candidat de Cs a les municipals a Barcelona, Manuel Valls, ha participat avui en un acte del Moviment Demòcrata francès a Frejús (Provença), en contra de la ultradreta i del fet que l'Ajuntament ha retirat la bandera europea i ha adoptat una política contra els immigrants. Però tan bon punt ha posat fotografies de l'acte a la xarxa, se li ha girat en contra quan diversos internautes l'han acusat de connivència amb l'extrema dreta espanyola a les manifestacions espanyolistes a Barcelona.

"Trobada amb els militants de Frejús que duen a terme un combat dia a dia contra el Front Nacional. Frejús, un dels primers municipis on l'alcalde ha fet retirar la bandera europea i ha imposat la política del "zero emigrant", ha indicat.

"Molt content de ser a Frejús avui amb Philippe Michel Kleisbauer i de retrobar els càrrecs electes de Var. El nostre combat comú: la lluita contra l'extrema dreta, per tots els mitjans, que gangrena els nostres territoris", ha apuntat.

Els comentaris han estat nombrosos i la gran majoria amb to crític. El periodista de Perpinyà Aleix Renyé li ha fet una pregunta. "En canvi, no us molesta manifestar-vos amb la dreta i l'extrema dreta espanyola a Barcelona, oi?"

"I doncs? Per què aneu a manifestacions amb el Front Nacional espanyol a Barcelona?" 

"A França combateu l'extrema dreta. A Catalunya doneu suport a una política que utilitza els mètodes de Franco. Visca la coherència".

"Llavors, per què sembla que feu camí amb un partit nacionalista que alguns qualifiquen d'extrema dreta?"

Altres li han recordat episodis durant la seva etapa de ministre de l'Interior.

I alguns francesos li han comentat el seu salt a Barcelona, abandonant la política francesa. "Després d'haver estat primer ministre i candidat a l'elecció presidencial voleu deixar el vostre país per anar a Espanya. Quin exemple de coratge, lamentable".

"Espero vívament que marxi a fer política a Catalunya! Així sabran el que és un traidor a la nació!!"