L'exdirector de 'El País' Antonio Caño ha confessat que des del rotatiu que liderava va fer maniobres per evitar que el president espanyol, Pedro Sánchez, pactés amb Unidas Podemos i els independentistes catalans i bascs. Caño ha publicat a les seves xarxes socials, a propòsit dels resultats nefastos del Partit Socialista Obrer Espanyol a Andalusia, que ell ja va advertir que pactar amb "populistes" i "separatistes" era "dolent per l'esquerra" i "per Espanya". "No ens van creure", ha afirmat respecte a la incredulitat dels socialistes davant de les advertències de la direcció d'un dels mitjans més influents de l'ecosistema mediàtic espanyol. Caño va ser director del rotatiu entre 2014 i 2018, durant els anys més calents del procés i també durant la moció de censura que Sánchez va comandar contra el llavors president popular Mariano Rajoy. L'exdirector de 'El País' va liderar una etapa en la qual el diari referent de la socialdemocràcia espanyola va ser criticat pel seu acostament a posicions més conservadores quan el PP governava la Moncloa. Prova d'aquesta orientació més conservadora són les maniobres que ara ha confessat Caño. 

El juny de 2018 va ser acomiadat i substituït per Soledad Gallego-Díaz per Prisa, l'empresa editora del diari. El relleu va coincidir, casualment o no, amb l'arribada del PSOE de Sánchez a la presidència del govern espanyol després de fructificar la moció de censura contra Rajoy. Caño va esclatar contra el seu cessament i va atribuir-lo als seus durs articles d'opinió contra el PSOE. En especial, relaciona el seu acomiadament amb la tribuna titulada "Algunes lliçons per l'esquerra", que finalment no va ser publicada en la versió en paper. "Només puc entendre que els meus problemes dels últims anys estiguin derivats de la situació política espanyola. És un acomiadament per raons ideològiques i sense precedents", va argumentar amb duresa contra l'empresa editora i els polítics lligats ideològicament amb el rotatiu.

Caño, amb aquest tuit, ha carregat contra els pactes de Sánchez amb l'independentisme i Podemos. De fet, ha revelat que va moure fils des de la direcció de 'El País' contra aquestes aliances. El primer cop que els socialistes van votar de la mà dels nacionalistes va ser durant la moció de censura l'1 de juliol de 2018. En aquesta sessió, el PSOE va reunir els suports d'Unidas Podemos, ERC, PDECat, PNB i Bildu, per fer a Sánchez president d'Espanya. Més tard, el PSOE va enfrontar-se a la investidura de seu líder, després de guanyar les eleccions generals espanyoles. En aquest cas, els independentistes van ser claus per poder tirar endavant el que va ser més tard un executiu de coalició entre els socialistes i Podemos. ERC i Bildu es va abstenir i el PNB i BNG van votar a favor.

La indignació s'ha desfermat a les xarxes socials arran de la publicació de Caño, els internautes afirmen que aquest va maniobrar per pressionar a Sánchez i que no pactés amb els independentistes. Polítics, diputats, exministres, han reaccionat molt sorpresos amb les paraules de l'exdirector. Els de el corrent podemita han celebrat que "per fi" se sàpiga totes les pressions que va haver-hi perquè la coalició no fructifiqués. Els socialistes, fins i tot exministres, han carregat amb duresa contra Caño per la seva falta d'ètica periodística. En concret, l'exministre de Foment José Luís Ábalos ha publicat la carta on va deixar de ser subscriptor de 'El País', al·ludint que el tuit de Caños és un motiu més que justifica la decisió que va prendre.