Centenars de manifestants que participaven en la convocatòria de l'ANC han irromput al parc de la Ciutadella quan han aconseguit obrir, tallant el cadenat, una de les portes laterals que donen al passeig Lluís Companys. La marxa, de caràcter festiu, s'ha dirigit cap al Palau del Parlament.

Els Mossos han hagut de recular en veure que no podien aturar els manifestants, però han mantingut el control dels accessos al Parlament. Malgrat tot, després de recuperar el control de la porta oberta, els manifestants han forçat l'accés a una segona porta i han pogut tornar a accedir al parc durant uns minuts. Els Mossos, posteriorment, s'han situat a la porta i no permetien l'entrada de més manifestants: tan sols els deixava sortir.

L'exdiputada de la CUP Gabriela Serra s'ha unit als manifestants, ja concentrats a les portes del Parlament.

Els manifestants s’han concentrat davant el Parlament cridant consignes com "o investiu el president o ocupem el Parlament" i "el Govern obeeix, el poble guanya". 

L'entrada al parc ha tingut lloc a un quart de cinc, just quan ha finalitzat l'acte convocat per l'ANC. Però posteriorment han aconseguit fer tres entrades més, a través d'altres portes. 

Poc abans de les cinc s'han tancat les portes del parc per evitar que hi entrés més gent. Almenys una porta ha quedat oberta, bloquejada per antiavalots dels Mossos d'Esquadra. En alguns moments hi ha hagut escenes de tensió i en alguns punts dels accessos al parc hi ha hagut càrregues policials. 

ANC desconvoca

Poc després de les sis de la tarda, l'ANC ha desconvocat la concentració davant del Parlament pel ple d'investidura i ha demanat als participants abandonar la zona després de començar a haver-hi alguna càrrega policial.

En un comunicat, l'entitat ha destacat que el moviment independentista "és sempre no violent i cal anar-se'n cap a casa".

"Continuem treballant amb els partits i la Presidència del Parlament per tirar endavant la investidura malgrat les amenaces", ha subratllat, demanant evitar qualsevol enfrontament.

Malgrat tot, després de que la concentració fos desconvocada, un grup de manifestants ha aconseguit, a empentes, saltar el cordó policial i introduir-se al parc. Han estat uns moments de molta tensió, amb una càrrega que ha causat algun ferit. Finalment, després que els manifestants forcessin l'entrada, els Mossos han abandonat el control dels accessos al Parc i s'han concentrat en la vigilància del Parlament.