“No sé de què servirà, però almenys els de la Meseta veuran que no és una broma ni un suflé”. Així ho afirmen la Rosa, la Maria i la Maripaz, tres amigues de Barcelona que han decidit agafar un autocar i fer els 1.100 km que separen la capital catalana de la seu del Parlament Europeu a Estrasburg per participar en la manifestació d’aquest dimarts.

No és la primera vegada que ho fan, la Rosa explica que ja va anar a Brussel·les a la manifestació del 2017 i defensa que l’objectiu és “fer volum”. “No podem fer més, però fer volum sí”, diu tot somrient. Som en una àrea de servei a pocs quilòmetres de Lió i, després de gairebé sis hores d’autocar, la quarantena de persones que viatgen amb la territorial de l’ANC de Sagrada Família han sortit a estirar les cames. 

En Ricard, que demà passat fa 80 anys, ha decidit venir malgrat els problemes que té d’esquena. Ho fa “pel país” i pel “meu president” i assegura que hauria vingut “amb crosses” si hagués calgut. “Estic convençut que si visc 6 anys més, ho veuré i, si no, la meva neta que en té 21 seguríssim que ho veurà, sense cap dubte”, assegura.

"He esperat 50 anys per arribar aquí"

En Joaquim i l’Anna també es mostren esperançats amb el futur del procés. L’Anna, que ens confessa que sempre veu el “got mig ple”, assegura que està “emocionada” i té “moltes ganes” de participar en la manifestació d’aquest dimarts. El seu marit, en Joaquim, creu que Catalunya viu “un moment importantíssim” i recorda que abans el moviment era molt més petit. “He esperat més de 50 anys per arribar a un moment d’aquest tipus. No m’ho hauria imaginat mai”, assegura orgullós i mostrant-se convençut que així continuarà. 

Finalment, l’Albert també creu que és “un moment històric” i que és necessari que en aquest tipus de manifestacions hi vagi tanta gent com sigui possible. També va anar a la de Brussel·les, i defensa que aquestes concentracions sempre serveixen perquè si no, “ens aniríem empetitint”. “És important encara que siguem cinc mil. És una manera d’animar-nos i no abaixar mai la guàrdia”, afegeix, convençut que la manifestació de demà serà un nou èxit del moviment.