El feixisme s'ha despertat, de sobte, a les portes de la vaga feminista del 8-M. Quan queden menys de 24 hores per reivindicar els drets de la dona, es reprodueixen actes falangistes autoritzats per les autoritats governamentals a l'Estat espanyol. Els dos darrers exemples els trobem a Segòvia i Valladolid.

Sota el lema 'Sobirania Nacional i Drets Socials', la Falange ha obtingut el permís per ocupar la via pública, penjar pancartes o col·locar cadires a tota una plaça, malgrat que l'assistència era reduïda.

@lafalange valladolid feixismeConcentració de falangistes a Valladolid / Foto: @lafalange

Tampoc ha faltat el cant de l'himne falangista 'Cara al Sol', o les paraules del president d'aquest grup antidemocràtic, Manuel Andrino: "Els partits, els sindicats i els empresaris corruptes han provocat una enorme precarietat contra el treball". A més, també titllen de "presumpta democràcia" el que es viu ara sota la Constitució i s'agafen a la crisi sanitària i econòmica per rellançar els seus discursos i prendre part de l'escena pública. I afegeix: "Enfront de l'esquerra antinacional i globalista. Enfront de la dreta insensible ultra liberal que mira a una altra banda mentre els espanyols passen gana. A Valladolid al costat dels nostres camarades".

Sobre feminisme, la Falange també se'l fa seu, a la seva manera. A través de twitter, escriu: "Feminisme amb memòria? Mercedes Sanz-Batxiller, María Paz Unciti, Mercedes Fórmica, Dora Maqueda, Pilar Primo de Rivera... Dones falangistes, autèntiques revolucionàries. Veritable feminisme amb memòria, no corromput per l'odi i la manipulació interessada". Per la seva banda, l'acte a Segòvia està previst i anunciat per aquesta tarda a les 17.30h.

Les d'avui són un exemple més d'altres manifestacions, com l'autoritzada per la delegació del govern de Madrid contra els jueus. La Fiscalia de Madrid creu que podria existir un delicte d'odi en els insults i "proclames antisemites" que es van cridar en un homenatge a la División Azul a la regió i per això ha obert una investigació sobre això. Aquesta permissivitat topa, en el mateix temps, amb la prohibició de la mateixa delegació de totes les manifestacions i concentracions previstes pel diumenge 7 i dilluns 8 de març a la Comunitat de Madrid en el marc del Dia Internacional de la Dona. Segons han explicat, després d'estudiar "detalladament" totes les peticions presentades i "tenint en compte les possibles confluències de diferents concentracions multitudinàries a diverses zones de Madrid", ha adoptat la decisió de "prohibir-les totes" per "motius de salut pública".

La Delegació ho argumenta pel fet que Madrid "segueix essent un dels territoris d'Espanya amb més índex de contagis i de persones hospitalitzades, per sobre de la mitjana nacional". Tot i això, els col·lectius feministes ja han denunciat la situació  i han recordat que el dret a la manifestació és un dret democràtic.