Diversos treballadors de conselleries i organismes de la Generalitat intervinguda han sortit al carrer aquest divendres per demanar l'alliberament dels consellers i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

Exteriors i Governació

Els efectius d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència i de Governació i Habitatge s’han concentrat a les portes dels departaments a les 12 del migdia i després han sumat forces a la Via Laietana de Barcelona, que han tallat durant deu minuts.

Darrere una pancarta on es podia llegir ‘No al 155’ i amb consignes a favor de la democràcia, “l’alliberament dels presos polítics” i les cares dels consellers Raül Romeva i Meritxell Borràs, els treballadors han clamat per la llibertat de tots els membres del Govern i contra l’article 155 de la Constitució.

Territori

La plaça dels Països Catalans de Barcelona, a pocs metres del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha estat l'escollida pels treballadors de la Conselleria per demanar l'alliberament dels presos polítics. 

Els treballadors han format un llaç i han aixecat cartolines de color groc, imitant el símbol que ja s'ha convertit en el principal emblema de les manifestacions per la llibertat dels presos.

Agricultura, Economia, Justícia i ICS

Uns 500 treballadors dels departaments d'Agricultura, Economia, Justícia i de l'Institut Català de la Salut (ICS) han fet pinya a l'Eixample pels empresonats.

El lloc triat ha estat l'illa que conformen la Gran Via, Rambla de Catalunya i els carrers de la Diputació i Balmes, on els manifestants, amb crespons grocs i cartells reivindicatius, han mostrat una pancarta amb el lema 'Llibertat Govern, llibertat Jordis, us volem a casa'.

Els treballadors de la Generalitat intervinguda repetiran aquestes protestes cada dilluns a les 11.30 hores davant dels centres de treball i cada divendres al migdia amb performances més creatives. A més, preparen una mobilització unitària a la plaça de Sant Jaume per al proper dimarts 21.