L'ANC d'Escòcia ja prepara una campanya de mobilitzacions per donar suport a la consellera a l'exili Clara Ponsatí durant el judici d'extradició que començarà el proper 30 de juliol. L'entitat sobiranista ha organitzat dos actes centrals, a més d'una campanya per omplir Edimburg de catalans que vulguin donar-li suport

D’una banda, el vespre-nit del dia 29 de juliol es farà un gran mosaic d’espelmes, que aplegades formaran un llaç groc i un Saltire, la bandera escocesa. En total, es faran servir unes 3.000 espelmes. L’acte, dut a terme per voluntaris de l’ANC Escòcia, tindrà lloc davant de la catedral de Saint Giles, al centre d’Edinburg, i serà obert a tothom qui hi vulgui participar.

D’altra banda, el mateix 30 de juliol, es convocarà una concentració de suport a Ponsatí a partir de les 9.30 h del matí, davant del Sheriff Court, el Tribunal d’Edimburg on es jutja la consellera. La concentració s’organitzarà conjuntament amb el Catalan Defence Committee Edinburgh.

Durant la concentració, tindran lloc una sèrie d’activitats, com parlaments de diverses persones d’important rellevància dins el món polític i social, tant escocès com català, com Chris Bambery, secretari del grup d’interès sobre Catalunya al Parlament Britànic; o Elisenda Paluzie, Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana. També hi haurà espai per a la música. Artistes com Gerry Mulvenna, autor d’algunes cançons sobre Catalunya i el procés que es viu, hi participarà, a més d’altres músics.

Paral·lelament a tots aquests preparatius, s’està duent a terme una campanya a les xarxes socials per facilitar l’arribada a Escòcia de catalans, procedents d’arreu, per a la concentració davant dels jutjats. És per això que s’ha habilitat la pàgina de Facebook “Omplim Edinburgh – Let’s Fill Edinburgh”, en la qual ciutadans escocesos estan oferint, gratuïtament, allotjament a catalans que vulguin desplaçar-s’hi. També s’ha creat un canal de Telegram, @OmplimEdinburgh, on es van actualitzant les novetats sobre qualsevol tema relacionat amb aquests actes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat