Milers de valencians han exigit aquest dissabte als carrers 'un finançament just' a la manifestació convocada pels sindicats UGT i CCOO, i per la Confederació Empresarial Valenciana. La mobilització, concebuda de manera unitària i amb la intenció de traduir al carrer el consens parlamentari a l'entorn de l'infrafinançament del territori, ha comptat amb l'adhesió del govern de la Generalitat Valenciana i de tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes (a excepció del PP).

Partits com Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià, sindicats, entitats, universitats, cambres de comerç i diverses plataformes socials també han participat en una manifestació inspirada en la gran mobilització del 1977 per demanar l'estatut valencià.

manifestació valència finançament ACN

ACN

Darrere de la primera pancarta unitària, amb el lema 'El poble valencià exigeix un finançament just', s'han reunit representants dels sindicats UGT, CCOO, Intersindical, CSIF i Sindicat Independent, la Confederació Empresarial Valenciana, universitats, la coordinadora d'ONG i la Cambra de Comerç.

A la segona pancarta, amb el mateix lema, s'hi ha pogut veure representants del govern de la Generalitat Valenciana, amb el president Ximo Puig i la vicepresidenta Mònica Oltra, com també de partits polítics que donen suport a la mobilització (PSPV, Compromís, Podem i Esquerra Unida). Així mateix, en aquesta pancarta hi havia representades la Federació de Societats Musicals, Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. 

En finalitzar la manifestació s'ha llegit un manifest als peus de les Torres dels Serrans, en un acte conduït per la periodista Amàlia Garrigós. La lectura del manifest ha estat coral i hi han participat la també periodista Lídia Sanchis, la presidenta de l'Associació d'Empresàries i Professionals de València, Eva Blasco, com també portaveus de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, del Consell de la Joventut, i de les plataformes de la dependència, sanitat pública, representats de les universitats, ONG i el sector audiovisual.