Una marxa nocturna amb 3.500 participants, segons les dades facilitades per la Guàrdia Urbana, ha clamat contra la violència masclista, el racisme i la discriminació al col·lectiu LGTBI a Barcelona, on ha sortit a les 20 hores de la plaça Joanic i ha baixat per l'Eixample.

Es tracta de la VIII marxa no mixta organitzada per la plataforma s'armarà la grassa pel Dia Mundial de la Dona Treballadora, que ha convocat les dones a sortir al carrer com a prèvia a la vaga feminista d'aquest dijous i per "apropiar-se de la nit i els espais que sovint les ubiquen com a alienes". "Tornem a trepitjar els seus discursos masclistes, a qüestionar la seva comoditat i a dinamitar l'estructura que ens envolta i ens classifica com a éssers estàtics", ha explicat el col·lectiu en un manifest.

La marxa, que segueix cap a plaça Tetuan a les 23.00 hores d'aquest dimecres, ha mostrat pancartes amb lemes feministes entre les que hi ha hagut crítiques a la Llei d'Estrangeria: "És violència patriarcal, racista i colonial". Els Mossos d'Esquadra han organitzat un dispositiu que ha seguit la marxa i ha fet alguns talls de via amb l'objectiu de garantir la seguretat d'edificis concrets i de persones, segons han explicat fonts de la policia, que han afegit que ha transcorregut sense incidents.