Unes 60.000 persones es manifesten pels carrers de Girona per la vaga general, segons dades dels Mossos d'Esquadra. Fins a 150 tractors arribats de diferents punts de les comarques gironines s'han afegit a la mobilització, convocada per la Intersindical-CSC i la IAC amb el lema "Vaga general pels drets i les llibertats".

El portaveu d'I-CSC, Xavier Díez, ha afirmat que la convocatòria ha estat un èxit, amb seguiments massius en sectors com l'ensenyament, on xifren que més d'un 70% dels treballadors han secundat la vaga.

Díez ha subratllat que és una vaga "oportunista" que aprofita el clima reivindicatiu per denunciar "la deriva dictatorial d'Espanya", també en l'àmbit laboral.

vaga general 18O manifestació Girona ACN

Al matí el piquet del CDR s'ha concentrat davant dels jutjats de Girona, blindats pels antiavalots dels Mossos, per reclamar l'alliberament dels detinguts durant la tercera nit de disturbis a la ciutat. La marxa del piquet ha començat a les sis del matí i ha passat per l'edifici de l'Agència Tributària, el Corte Inglés, la rotonda de Mas Gri, la seu de La Caixa i la comissaria dels Mossos d'Esquadra. El piquet ha empaperat l'entrada d'alguns edificis, ha tirat pintura i ha fet grafitis a les parets.