Els treballadors d'Economia han volgut retre homenatge aquest matí als presos i exiliats, com també recordar els fets que van passar ara fa un any a la seva conselleria. Unes 200 persones, entre les quals hi havia el vicepresident Pere Aragonès, s'han concentrat davant l'edifici per reclamar la llibertat dels presos polítics i condemnar les detencions de la Guàrdia Civil d'ara fa un any, entre les quals hi havia càrrecs d'aquesta conselleria com Josep Maria Jové o Lluís Salvadó.

L'ADIC del departament, que és qui ha organitzat la concentració en coordinació amb altres assemblees de treballadors de la Generalitat, ha llegit un manifest en què ha recordat que la manifestació del 20-S d'ara fa un any va ser "pacífica", i han condemnat tant l'actuació de la Guàrdia Civil com l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats de rebel·lió per aquesta concentració.

Un dels moments més emotius de la reivindicació ha estat quan de dins l'edifici d'Economia han sortit les dones dels Jordis acompanyades d'Aragonès i han deixat uns missatges dels seus marits i d'Oriol Junqueras al plafó habilitat per l'ADIC perquè els ciutadans deixin missatges per als presos.

Missatges dels presos

Als seus missatges, Cuixart, Sànchez i Junqueras fan una crida a tirar endavant i a continuar lluitant. En aquest sentit, Cuixart assegura que "lluitar és el que dona sentit a les nostres vides, el que s'assembla a la idea absoluta de llibertat". "Serenor i coratge, sempre endavant", clou.

Jordi Sànchez també assegura que "ens en sortirem" i que "sempre defensarem i pacíficament les institucions del país i la democràcia. Finalment Junqueras assegura que "construirem un país per a tothom". "Escola, feina, salut, família i república", clou el líder dels republicans. 

Commemoració aniversari 20-S departament economia - Carlota Camps

Els treballadors també han deixat nombrosos missatges per als presos, entre els quals es podia llegir des de proclames com "us volem a casa" o "no esteu sols" fins a demandes com "implementem el mandat del 1-O".

notes economia 20-S 2018 - sergi alcazar