La manifestació de la Diada de l'11-S d'enguany tindrà lloc a la plaça d'Espanya i als carrers del voltant i tindrà com a objectiu, més enllà de reclamar la independència i denunciar la repressió, fer una crida als partits i entitats sobiranistes a construir una "unitat estratègica". Així ho ha anunciat aquest matí l'ANC, en una roda de premsa conjunta amb Òmnium i l'AMI, que ha tingut lloc darrera la Font Màgica de Montjuïc. 

La plaça d'Espanya serà el punt central de la manifestació, però els manifestants es començaran a concentrar des dels diferents carrers que arriben a la plaça: carrer Creu Coberta, Tarragona, Gran Via -en dues direccions-, Paral·lel i l'avinguda Maria Cristina. La intenció de l'entitat sobiranista és omplir totes aquestes vies amb l'objectiu de representar que "des de camins diferents ens trobem d’acord per objectiu comú": "la independència".

Mapa Barcelona manifestació OK

Segons ha explicat la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, aquesta "unitat estratègica" és que "des de la diversitat, i sense renunciar a res, ens posem d'acord amb un objectiu comú" i ha assegurat que els sis carrers simbolitzaran els "diversos punts de vista" i la plaça Espanya el "epicentre" de l'"objectiu comú".

La intenció és omplir bona part d'aquests carrers, tot i que des de l'entitat encara no han concretat quants quilòmetres s'ocuparien i han emplaçat a futures convocatòries per saber el recorregut final exacte. El que sí que han deixat clar és que ni es plantegen que la manifestació d'enguany només ompli la plaça d'Espanya. 

Samarreta i lema de la Diada

El lema de la concentració, donat a conèixer també aquest matí, és "objectiu independència". La samarreta és de color blau turquesa i té una estrella blanca al mig amb unes aspes de color groc, que simbolitzen els diferents camins i visions del moviment. Properament l'entitat les posarà a la venda a través de les territorials i també posarà en marxa el web on els ciutadans es podran apuntar als diferents trams de la manifestació. De moment, però, no s'ha concretat la data de llançament.

Samarreta ANC Diada 11-S

La d'aquest 2019 serà la vuitena manifestació anual convocada per l'ANC en motiu de la Diada i per reclamar la independència de Catalunya.