Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han tallat aquest matí els principals accessos viaris de Barcelona. Ho han fet a l'avinguda Diagonal i també en la Meridiana de la capital catalana, on un grup de trenta persones, segons han assenyalat els Mossos d'Esquadra, ha tallat l'avinguda entre Nou Barris i Sant Andreu durant vint minuts aproximadament.

El grup de concentrats han interromput el trànsit de l'avinguda Meridiana a l'altura de Fabra i Puig. Convocats pels CDR, les persones concentrades han exhibit cartells en els quals es reivindicava el llegat del referèndum de l'1-O i es cridava a "defensar" el resultat del plebiscit. Els manifestants també han cridat a una vaga general de país pels presos polítics.

Els Mossos d'Esquadra han dissolt la concentració minuts abans de les nou del matí i un grup reduït de manifestants ha seguit pujant pel carrer Fabra i Puig, una cosa que ha tornat a alterar el trànsit. Un important dispositiu de la policia catalana s'ha mantingut a l'avinguda Meridiana per controlar possibles noves concentracions.

Durant la manifestació s'ha pogut veure un intent d'agressió a membres del Comitè per part d'un home, que ha arrancat la pancarta i agredit algun manifestant. Els Mossos han hagut d'intervenir.

Els busos, afectats

Segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), les manifestacions obliguen a desviar cinc línies d'autobús: H6, V29, 62, 96 i 122, fet que també ha ocorregut pels talls al trànsit de l'avinguda Diagonal.

Allà, els talls s'han produït a l'altura de la plaça Maria Cristina, al districte de Les Corts, després d'una crida dels Comitès de Defensa de la República (CDR) realitzada a través de les xarxes socials.