Des de les 7 de la tarda milers de CDR es concentren al barri de l'Eixample de Barcelona en la tercera jornada de protestes per la sentència contra els presos polítics catalans. Des del dia que es va fer pública, el passat dilluns, i després de saber que el total de les condemnes sumen més de 100 anys de presó, grups organitzats de militants independentistes han pres el carrer. Des de Gran Via, a l'altura de Marina, els manifestants han avançat cap al centre de la ciutat.

Crits contra la sentència i també contra l'actuació policial dels antiavalots aquest dimarts a la concentració també organitzada pels CDR als carrers propers a la Delegació del govern espanyol a Catalunya, al carrer de Mallorca.

La concentració va acabar amb greus enfrontaments entre manifestants i policies, amb llançaments de tota mena d'objectes contra la línia policial i també amb fogueres sense control per tots els carrers del centre de la ciutat.

Interior, blindat pels Mossos

Els manifestants han fet cas a la crida del CDR i s'han presentat a la concentració amb centenars de rotllos de paper de vàter. Els Mossos d'Esquadra han blindat la seu del departament d'Interior, al carrer de Diputació, per evitar que els CDR hi arribin.

La policia creu que els manifestants, que s'han unit a la marxa sota el lema "ingovernables" i "que se'n vagin", volen acostar-se a la seu del departament. Cal recordar que a l'interior d'aquest edifici hi ha instal·lat el Centre de Coordinació (CECOR) del dispositiu de seguretat d'aquests dies i hi ha els màxims responsables polítics i policials de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Seguirà ampliació