El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha assegurat que la manifestació de Somescola d'aquest dissabte és un avís al Govern, al qual ha exigit prendre "mesures fermes i sòlides" i donar resposta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aplicant la immersió lingüística.

En declaracions abans de participar en aquesta mobilització, Riera ha sostingut que aquesta protesta també és "una confrontació directa amb la dreta i l'extrema dreta" i també un avís al govern espanyol, que assegura que no podrà tocar el model educatiu català.

 

Per la seva banda, la líder dels cupaires al Parlament, Dolors Sabater, també ha defensat que la immersió lingüística és una conquesta de la societat civil i de les classes treballadores, ha demanat a les institucions i a les organitzacions polítiques que "estiguin a l'altura" i ha fet una crida a la mobilització social.

Manifestació multitudinària

Entitats, sindicats majoritaris i partits sobiranistes han encapçalat aquest dissabte al matí la manifestació convocada per Som Escola sota el lema 'Ara i sempre, l'escola en català'. La mobilització, que ha arrencat a la plaça Tetuan, ha omplert el passeig de Sant Joan i Lluís Companys fins al parc de la Ciutadella, on s'ha llegit un manifest. Els manifestants han cridat consignes com ara "Aquesta batalla la guanyarem" o "Unitat i tots a una". Les entitats agrupades en la plataforma Som Escola i els sindicats han estat en primera línia de la capçalera, incloent Javier Pacheco i Camil Ros, i els partits han anat en segona línia. A més de senyeres i estelades, els manifestants han aixecat cartolines verdes en forma de mà.

Abans d'iniciar-se la marxa a les 11h, on han dominat clams com "independència" i "unitat", han parlat davant els mitjans representants socials i de la comunitat educativa, que han coincidit en una petició molt clara: que el Govern no s'ha de doblegar, que ha de defensar la immersió lingüística de totes totes i que s'ha de fer costat a la comunitat educativa. 

La protesta també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, així com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que han fet declaracions en defensa del model d'immersió lingüística.

En representació de les formacions polítiques, la manifestació ha comptat amb la presència d'ERC, Junts, la CUP i els comuns, però no amb membres del PSC, que aquest mateix cap de setmana celebren un Congrés Extraordinari del partit.

 

Foto principal: Els dirigents de la CUP Dolors Sabater i Carles Riera / Montse Giralt