Convocats pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa, famílies, sindicats i entitats del sector de l'ensenyament s'han congregat aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Universitat per fer una marxa fins a la plaça de Sant Jaume. Han reclamat un increment de pressupost de la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat en els pròxims comptes catalans i que en un futur s'arribi al 6% del PIB en educació, tal com recull la Llei d'educació de Catalunya.

Amb els lemes ''Per l'educació pública, cap retallada" i "Ara toca educació publica, volem el 6%'', centenars de persones han demanat també una reversió de les retallades en ensenyament, un sector per al qual demanen un pressupost "expansiu", que es podria traduir en un increment de professorat de 7.200 efectius, entre altres.

Així mateix, els manifestants han reivindicat més participació de la comunitat a l'hora de prendre decisions i acabar amb la segregació del sistema

A la manifestació hi han participat també representants de partits polítics, com el PSC i Catalunya en Comú Podem. 

Aquesta és la primera manifestació abans de la vaga del sector convocada per al 29 de novembre, a la qual, a banda dels sindicats d'ensenyament, estudiants de secundària i universitaris també donen suport.