El manifest impulsat pels presos polítics i avalat pel president Carles Puigdemont, que urgeix a articular JxCAT com a organització política, ha recollit més de 1.200 adherits en 24 hores. La iniciativa, que topa amb la negativa de la direcció del PDeCAT de dissoldre's en una força política més gran, ha obtingut l'aval de la majoria de consellers d'aquest partit, de nombrosos alcaldes i càrrecs locals, de diputats, i també dels independents que secunden aquesta reordenació transversal del mapa polític.

Els impulsors de la iniciativa, que defensa una assemblea fundacional de JxCAT, han creat el web Femjunts.cat, on expliquen la proposta i permeten recollir les adhesions, que segons indiquen comproven una a una.

Actualment JxCAT és un paraigua o una marca electoral, però no té cap organigrama intern, sinó que depèn del tenen els diferents partits de l'espai. 

"Com ja deus saber els consellers legítims Jordi Turull, Josep Rull, Lluís Puig i Quim Forn com a membres de la comissió delegada del Partit Demòcrata van presentar una proposta per la constitució de Junts per Catalunya com a espai estructurat. Aquesta proposta ha rebut el suport explícit del president Puigdemont i dels consellers Budó, Buch, Calvet i Puigneró, a més de múltiples suports de membres del nostre partit", expliquen.

"Aquesta proposta defensa la creació d'una assemblea fundacional de Junts per Catalunya", detallen, deixant clar que aposten per anar cap a aquesta fórmula sense cap quota per a totes les formacions prèvies.

El manifest reclama anar "sense demora" a l'ordenació d'aquest espai polític independentista transversal. "Tenim el convenciment que la nostra veu avui representa el pensament i el desig de la majoria de persones que s'han sentit representades en un moment o altre des del 2017 pel lideratge del president Puigdemont. Som-hi. Ha arribat el moment", indica el text. "Ens adrecem als nostres dirigents i referents polítics per animar-los a que impulsin sense més demora l'ordenació d'aquest espai que ens representa".

Per consultar els adherits al manifest pots clicar aquí.