Junts per Catalunya i la CUP desconeixien la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura previst per aquesta tarda. No se'ls havia comunicat, ni se'ls havia consultat sobre això. I els grups parlamentaris no han amagat el malestar.

En una nota, JuntsxCat discrepa obertament amb Torrent i assegura que "es donen les condicions polítiques per fer el ple d'investidura". El cupaire Carles Riera ha reclamat a través d'una piulada que el ple es faci avui.

Els diputats de Junts per Catalunya estan en aquests moments reunits al Parlament, mentre que els consellers Josep Rull i Jordi Turull i el diputat Albert Batet analitzava als despatxos del grup amb la CUP la situació creada.

L'únic element que valoren positivament els diputats de Puigdemont, que confessen que "la decisió no ha estat consultada ni comunicada prèviament als representants de JxCat", és que "el president Torrent es comprometi públicament a no presentar ni proposar cap altre candidat alternatiu".