Les referències que ha fet Pedro Sánchez a l'amnistia durant el seu discurs d'investidura han provocat malestar a Junts. La formació de Carles Puigdemont ha advertit en nombroses ocasions que no busquen un perdó, sinó el reconeixement d'una injustícia, però aquest ha estat un plantejament ben diferent del que ha fet Sánchez durant la seva primera intervenció al ple d'investidura. La portaveu de Junts, Míriam Nogueras, s'ha reunit aquesta tarda amb el número tres del PSOE, Santos Cerdán, per abordar la situació, segons ha avançat Rac1 i ha confirmat ElNacional.cat. El dubte en aquests moments és l'impacte que pot tenir en la investidura, atès que Sánchez necessita el vot de Junts per sortir president demà en primera volta. Algunes fonts de la formació de Puigdemont apunten la possibilitat que els seus set diputats acabin abstenint-se a la votació de demà.

El passat 5 de setembre en el discurs que va pronunciar a Brussel·les per assenyalar les condicions que Junts imposava per obrir la negociació d'investidura, el president a l'exili, Carles Puigdemont, va subratllar que l'exigència de desjudicialització del procés i l'amnistia "ha de fer-se per reparar una injustícia, no per oblidar ni per posar punt final a res, ni per igualar les víctimes d'aquestes injustícies als seus victimaris".

Durant la seva intervenció, Sánchez s'ha referit a l'amnistia com una "mesura de gràcia" i ha assegurat que amb la seva proposta busquen impulsar "el perdó". A més, ha subratllat que aquesta mesura afectarà tant els líders independentistes i ciutadans "que es van veure arrossegats pel Procés" com els policies encausats.

Nogueras, absent del ple

La intervenció no ha agradat a Junts. La portaveu del grup s'ha absentat del seu escó quan s'ha reprès el debat després de dinar amb el debat entre Sánchez i el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, la qual cosa no ha fet més que incrementar els rumors sobre l'impacte que aquest malestar podria acabar tenint. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!