El malestar està creixent a la Cerdanya perquè Espanya i França mantenen tancada la frontera que divideix aquesta comarca. Alcaldes de la zona denuncien que s'estan creant moltes distorsions a causa dels lligams comercials i de tota mena que tenen les dues parts, que queden frenats, segons informa Ràdio Arrels.

Actualment només poden travessar la frontera els professionals, i casos especials. Però hi ha criteris diferents segons els policies del control. "Amb un mateix document, uns autoritzen el pas i uns altres no", assenyala l'emissora, que recorda que Espanya sí que ha obert la frontera amb Andorra sense cap problema.

L'alcalde d'Estavar (Alta Cerdanya, sota administració francesa), Laurent Leygue, ha recollit el malestar i reclama que els dos Estats accelerin l'obertura de la frontera. 

Leygue ha indicat que demanen una data clara. "N'hi ha que parlen del 15 de juliol, altres del 21 i altres de l'1 de juliol", ha lamentat. També ha recordat que hi ha el cas complex de l'enclavament de Llívia, envoltada de territori sota administració francesa, i demana obrir d'immediat el petit pas fronterer per aquesta vila. 

"La gent s'està posant una mica nerviosa", ha advertit. "Per què s'obre a Andorra i no aquí?", ha preguntat.