Joaquín Urías, exlletrat del Tribunal Constitucional i articulista i tertulià de diferents programes televisius, tampoc s'oblida del rei Felip VI en el segon dia del debat d'investidura. I ho fa seguint la crítica dels principals partits nacionalistes, catalans i bascos, que també s'han pronunciat des de l'hemicicle. Per Urías, que "la dreta assumeixi el discurs del 3 d'octubre del Rei com a seu, pot allunyar-lo de la meitat d'Espanya".

I afegeix que no li fan "cap favor a la monarquia els cortesans que volen prohibir que se la critiqui fins i tot a les Corts". Aquesta és la reflexió d'Urías:

Sense arribar a ser tan explícita amb la monarquia de l'estat espanyol, la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, també ha defensat la llibertat d'expressió i pensament: "Hi va haver altres èpoques en aquest país en què no es permetia la crítica al govern ni a altres autoritats de l'Estat. Per sort, aquestes èpoques han passat. Avui gaudim d'una democràcia plena", i també ha cridat l'atenció a les faltes de respecte verbals de Vox.