La mala imatge de la monarquia espanyola s'ha estès ara a Bèlgica. El principal diari del país, Le Soir, publica avui que tota Espanya està en "xoc" després que ha transcendit que el rei Joan Carles tenia 100 milions de dòlars a Suïssa. El rotatiu conclou, de la mateix manera que ahir feia el francès Le Monde, que "la monarquia espanyola tremola".

Segons Le Soir, aquest cas està començant a tenir reporcussions polítiques a Espanya. "És un xoc per a tot el país ibèric!. Joan Carles, que va cedir el tron al seu fill Felip el 2014, ha estat acusat de recórrer a mètodes fraudulents per dissimular una part de la seva fortuna. No estem parlant d'una petita quantitat sinó del voltant de 100 milions d'euros amagats a Suïssa. El diari Tribune de Genève ha tret aquest tema a tota portada aquesta setmana. El litigi és tan seriós que ja té conseqüències polítiques que poden posar la coalició governamental en una posició delicada", assegura en al·lusió als posicionaments contradictoris del PSOE i Unidas Podemos. 

Després d'explicar que l'afer també inclou els 60 milions que Joan Carles hauria donat a Corinna Larsen, Le Soir conclou que tot plegat s'ha vist com un escàndol. "La notícia ha caigut com una bomba en un país on la monarquia ja és molt criticada. El govern, amb el suport dels socialistes del PSOE, l'esquerra radical de Podemos i els catalans, s'ha desestabilitzat. Mentre que els primers s'oposen a tota comissió d'investigació parlamentària amb el pretext que Joan Carles tenia immunitat en aquell moment, els altres no comparteixen aquest parer.

Le Soir recorda que la monarquia espanyola va repetint els escàndols des de fa deu anys. "L'any 2010, el cas Nóos ja la va sacsejar amb la investigació a la infanta Cristina de Borbó i el seu marit, per apropiació il·lícita de fons públics".