No és un toc de queda, però se li assembla molt. La Comunitat de Madrid ha anunciat noves restriccions després de dues setmanes d'estat d'alarma, que finalitzen demà. Entre aquestes, hi ha la limitació de les reunions socials i familiars entre la mitjanit i les sis del matí, que es restringeixen només a persones convivents. La resta del dia, com fins ara, un màxim de sis persones. No obstant això, el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, ha assegurat que esperen la declaració del toc de queda per part del govern espanyol. Suposarà l'aixecament del confinament perimetral de tota la capital espanyola.

A banda de la restricció de les reunions socials en espais públics i privats, el govern d'Isabel Díaz Ayuso ha anunciat més mesures per a tota la Comunitat. Entre aquestes, que els comerços hauran de tancar a les deu de la nit i els bars i restaurant a mitjanit (però a les onze ja no podran admetre clients). L'executiu limitarà l'aforament de cinemes i teatres al 50%. Les instal·lacions esportives en interior també es reduiran a la meitat de la seva capacitat. Les mesures, ha dit Ruiz Escudero, estan "enfocades a la restricció dràstica de l'activitat social, especialment la nocturna". 

La Puerta del Sol torna als seus plans inicials. Fins a 32 zones bàsiques de salut, nou de les quals son districtes de la capital espanyola, mantindran un confinament perimetral, el mateix que abans de l'aplicació de les mesures del Ministeri de Sanitat. Només podran entrar i sortir de la zona bàsica per motius degudament justificats.

El conseller madrileny ha explicat que les "mesures generals" entraran en vigor aquest dissabte a les 16:47, que és quan decaurà l'estat d'alarma a la Comunitat. En canvi, les mesures específiques per a determinades zones bàsiques de salut entraran en vigor a partir del dilluns.

Illa ho deixa en mans de les comunitats

Des de Castella i Lleó, que també ha demanat el toc de queda, Salvador Illa ha deixat en mans de les comunitats autònomes l’aplicació d’aquestes mesures sempre que es circumscrigui únicament als seus territoris. En un gir argumental, el ministre de Sanitat ha aclarit que el toc de queda generalitzat, per tot l’Estat, requeriria de l’aplicació de l’estat d’alarma. “Les comunitats tenen el seu marc competencial i l'exerceixen”, ha assegurat. Aquest canvi de parer arriba després que ahir l’Estat i les autonomies decidissin ajornar el cobrefoc per manca de consens i també a l’espera d’un informe jurídic que dictaminés si calia o no l’estat d’alarma.