La Comunitat de Madrid estaria ultimant la reobertura de l'hospital de campanya d'Ifema davant de l'augment de casos de Covid-19 a la Comunitat. Segons ha publicat El Mundo, aquesta mesura estaria inclosa en un nou paquet de mesures per frenar la segona ona del virus, que ha provocat l'ocupació del 40% de les UCI. Entre les noves mesures també és la restricció de la mobilitat a diverses zones de la Comunitat. Durant la primera onada del virus, aquest hospital de campanya va arribar a tenir disponibles 1.300 llits i 96 places UCI, encara que podria tenir una capacitat de fins a 5.500 places d'hospital.

Aquestes només mesurades s'anunciaran, previsiblement, aquest divendres davant de l'augment sostingut de casos a la Comunitat, que el govern de Díaz Ayuso atribueix a la "relaxació ciutadana". Entre les mesures més dràstiques que estaria preparant el Govern hi ha la reducció del límit de persones que es pot reunir en públic i fins i tot arribar a confinar les zones amb més contagis de Covid-19. Això últim, però no representaria un confinament estricte sinó que es buscarien "zones de control i vigilància per alta incidència", segons El Mundo.

El passat 28 de juliol, la presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, va anunciar la possibilitat d'activar l'hospital d'emergències Isabel Zendal a dos pavellons d'Ifema, que poden ser operatius en 48 hores, es reactivaran fins i tot que el nou hospital de pandèmies -que s'ubicarà a la zona de Valdebebas, a la Ciutat de la Justícia- estigui a ple rendiment.

Els contagis per coronavirus a la Comunitat de Madrid han patit un repunt en les últimes 24 hores, en passar de 912 a 1.501, un increment del 64 %, al qual cal sumar 3.433 positius per PCR que daten de dies anteriors i han estat incorporats ara al recompte, mentre que la xifra de morts es manté estable amb 27, dos més.

El viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, ha avançat que aquest cap de setmana s'anunciaran mesurades "més dràstiques" per frenar l'avenç del coronavirus "en la línia de confinaments selectius" en zones amb més incidència, restriccions a la mobilitat i concentració de persones.