L'Ajuntament de Madrid ha decidit eliminar les paraules que s'havien escollit per a tres plaques situades al memorial del cementiri de l'Almudena; en una d'elles s'hi havien de gravar dotze versos del poeta Miguel Hernández, segons assegura ElDiario.es.

Aquesta decisió arriba després que el passat mes de novembre el consistori retirés plaques amb noms d'afusellats pel franquisme entre els anys 1939 i 1944. Aquestes plaques formaven part del Memorial que el govern de l'exalcaldessa Manuela Carmena havia començat a construir al cementiri de l'Almudena. 

Les obres d'aquest memorial van començar el mes de maig del 2019 (just abans de les eleccions municipals) i amb l'arribada de José Luis Martínez-Almeida (PP), es van paralitzar. 

Els tres elements verticals on, suposadament, hi van les plaques inscrites han quedat en blanc. Una altra placa hauria d'haver recollit les paraules de la carta de comiat d'una de les Tretze Roses, Julia Conesa, abans de ser executada. 

La tercera placa es va acordar que recolliria les següents paraules: "Finalizada la Guerra Civil en Madrid, la dictadura del general Franco reprimió ferozmente a sus enemigos políticos. Consejos de guerra carentes de cualquier garantía procesal dieron lugar a numerosas ejecuciones por fusilamiento o garrote vil".