Un any després de l'inici de l'Operació Volhov, David Madí, exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i empresari, ha denunciat la repressió indiscriminada de l'estat espanyol al moviment independentista català. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Madí ha assenyalat que l'inici de la persecució sistèmica de l’independentisme va ser l'Operació Catalunya. "L'Operació Catalunya és l'equivalent català al cas dels GAL, però sense matar-nos", ha sentenciat. 

L'empresari ha assegurat que de l'Operació Catalunya, la qual ha qualificat de pacte d'estat, neixen la resta de causes, "més o menys conegudes", que han envoltat el moviment independentista català per desarticular-lo. És el centre que es ramifica fins a arribar, fins i tot, a la causa en la qual es troba investigat. "Tota l'Operació Catalunya està sota secret d'estat. Això és un escàndol democràtic molt gran", ha reiterat. 

L'Operació Volhov, un calaix de sastre 

L'Operació Volhov aglutina diverses acusacions de delictes a una amalgama de persones que no estan gaire connectades entre si. Malversació de fons públics, relacions amb Rússia o finançar Tsunami Democràtic són les línies principals que articulen el cas. Per això s'ha acusat el cas i el seu jutge d’intentar tirar endavant un calaix de sastre. 

 "Aquest és un cas que, a priori, construir-lo és gairebé impossible. Fas coincidir tota aquesta gent que no estan connectats", ha recordat Madí. Com s'han relacionat? A través de l'acusació d'establir relacions amb Rússia en cerca de suport per al projecte independentista. Madí ha reconegut que quan va ser informat d'aquesta part de la investigació va riure. 

No n'hi ha per a menys, fins i tot la Fiscalia va rebutjar aquesta acusació fins a tres vegades perquè considerava que no hi havia proves, ha remarcat Madí. En aquest cas, la Fiscalia s'ha hagut d’enfrontar a les aspiracions del jutge que du el cas més d'una vegada, ja que ha considerat que l'actuació judicial era prospectiva, cosa que va en contra de l'estat de dret. 

Madí ha exemplificat els fonaments tan dèbils que sostenen aquestes acusacions amb el seu propi cas: "La meva acusació de formar part de Tsunami Democràtic surt de tres converses gravades al cotxe amb el meu fill i una amb una amiga. Tot és així, en aquesta causa".

Un Estat ple de Villarejos 

Madí ha denunciat la repressió de l'Estat cap al moviment independentista i ha assenyalat que casos com el de Villarejo no són fets aïllats, sinó sistèmics.  "L'estat espanyol està ple de Villarejos", ha declarat. 

L'exdirigent de CDC ha denunciat que a l'Estat espanyol hi ha molta impunitat respecte a l'actuació i les negligències dels funcionaris de justícia. "De microvillarejos n'hi ha a la Guàrdia Civil, a la Policia Nacional, a la Fiscalia, a tot arreu!", ha exclamat. 

 

 

Imatge: David Madí, exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya, a les portes del jutjat per l'Operació Volhov /