Macrooperació policial contra la família Pujol. Uns 200 agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional (UDEF) estan realitzant des de les 8 del matí una àmplia operació a la recerca de documents que acreditarien el suposat origen il·lícit dels diners de la família dipositats al seu dia a Andorra. Els agents estan escorcollant el pis de la ronda general Mitre de Barcelona on resideix l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley, i la seva esposa, Marta Ferrusola, el del primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, així com els dels seus germans Josep i Pere, a més de seus d'empreses gestionades per ells.

L'escorcoll al domicili de Pujol pare és degut al fet que al pis ha residit els últims temps el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola, conegut com a Júnior. També s'han fet escorcolls a la casa de l'empresari Carles Sumarroca, imputat en diligències del jutjat número 5 de l'Audiencia Nacional per presumpte pagament de comissions il·legals al fill gran de l'expresident. Una investigació a aquest mateix empresari va originar aquest estiu la investigació sobre el presumpte pagament de comissions del 3% a CDC per adjudicacions d'obres públiques, si bé aquest cas no està relacionat en principi amb l'operació d'avui, centrada en el patrimoni dels Pujol.

En total s'haurien produït hores d'ara 14 escorcolls en diferents punts de Barcelona en una operació coordinada pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que podria acusar els Pujol d'un pressumpte delicte de blanqueig de diners.Com ha succeït en anteriors ocasions, diversos mitjans de comunicació van ser alertats la matinada d'ahir sobre l'inici de l'operació contra els Pujol, avançada aquest matí per El Confidencial i l'emissora RAC1.