Indirectament, les eleccions presidencials a França s'han avançat amb la represa, gradualment, de la vida social després de mesos confinats. El president francès Emmanuel Macron ho sap i per això ha iniciat una gira nacional per tot el territori per marcar perfil i donar exemple de la nova normalitat. Avui, tocava visitar una escola de cuina prop dels Alps francesos, però la notícia no ha girat entorn dels fogons.

Només aterrar, Macron ha encaixat la mà amb els teòrics seguidors que l'esperaven. Un d'ells, l'ha agafat fort de la mà i ha aprofitat per apropar-se'l i engegar-li una bufetada a la cara. Ràpidament, els serveis de seguretat han intervingut, però el president no s'ha estalviat el clatellot, tot i la separació de seguretat que hi havia instal·lada. El moment ja s'ha fet viral en qüestió de minuts.

 

L'escena s'ha produït a la sortida de l'escola hotelera de Tain, a la regió de la Droma, al sud-est del país. Finalment, dues persones han estat detingudes i Macron ha decidit continuar saludant els qui l'esperaven per donar normalitat a la visita.

Retorn a la normalitat

Des de l'Elisi s'ha volgut vendre com un intent de bufetada, tot i que el vídeo mostra que ha estat alguna cosa més. Macron escrivia, unes hores abans de fer la visita: "La vida es reprèn a tots els nostres territoris! És part de la nostra cultura, del nostre art de viure, el que anem a redescobrir". Les xifres epidèmiques a França milloren a un ritme més ràpid del que esperaven els científics que assessoren el govern, el que ha de permetre posar fi a l'obligació general de portar mascareta a l'exterior a partir del mes de juliol.

El president del Consell Científic, Jean-François Delfraissy, va reconèixer aquest dimarts, en una entrevista a l'emissora RTL, que amb la dinàmica actual de reducció de la incidència, seria "molt difícil" mantenir aquesta obligació "després del 30 de juny". I va afegir: "Cal ser raonable. La gent que va a passejar pel camp o a les platges dirà que posem fi a això", va comentar el màxim responsable de l'organisme en el qual es basa l'Executiu del president, Emmanuel Macron, per prendre les decisions de gestió de la crisi sanitària. Unes mesures que van en la línia d'altres països europeus.

Fotografia de portada: Macron visita aquest dimarts una escola de cuina