Macarena Olona, exportaveu de Vox al Congrés dels Diputats, ha pres la decisió de presentar-se a les eleccions generals d'aquest 23 de juliol. Dos dies després de l'anunci de Pedro Sánchez, l'exmembre de Vox ha registrat un nou partit anomenat 'Caminando Juntos', segons ha avançat El Español. Olona ja havia mostrat la seva intenció de crear un espai polític alternatiu i ara, just abans de les generals, ha decidit fer-ho amb aquesta nova formació, que es presenta com una alternativa al PP i al PSOE. "Caminem amb el peu dret i amb l'esquerre", anuncia el lema compartit per Olona a les xarxes socials. 

L'exdiputada de Vox, que va abandonar la política el passat juny i va iniciar una dura campanya contra la formació d'extrema dreta, ha presentat el seu nou partit amb dues imatges a Twitter. En una d'elles, hi apareix la mateixa Olona just davant el Ministeri de l'Interior amb un paper a la mà, que es tracta d'un rebut de presentació a l'oficina de registre. 

Hores abans de fer pública la creació del partit Caminando Juntos, Macarena Olona havia escrit un missatge a les xarxes socials avançant la seva decisió. "Nena, no siguis boja. Seria posar-te en foc creuat entre els dos blocs del bipartidisme", ha publicat l'exportaveu de Vox a Twitter. Poca estona després, ha modificat per complet el seu perfil, amb noves fotografies, per iniciar la seva nova etapa política al capdavant del nou partit. Tot apunta que Olona encapçalarà la llista per Granada i no per Madrid, segons ha informat El Español, que també ha avançat que Caminando Juntos espera poder formar una llista "en almenys 10 circumscripcions". 

Macarena Olona s'ha convertit en una figura confusa després de la seva sortida de Vox. D'ençà que va estripar el carnet del partit, ha mostrat unes idees completament oposades a les quals solia compartir com a membre del partit d'ultradreta, sortint en defensa de la ministra Yolanda Díaz i amb proclames com que la violència masclista existeix, cosa que sempre havia negat. Però, més enllà de canviar la seva opinió, Olona també va iniciar una croada en contra de la formació de Santiago Abascal, amb dures acusacions de corrupció i posicionant-se com una amenaça per Vox. Ara, ha apostat per complir amb una de les seves advertències: tornar a la política per prendre espai al partit d'ultradreta.