L'eurodiputat de Vox Hermann Tertsch ha carregat contra el ministre de Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts del govern espanyol, Félix Bolaños, després del blindatge dels casos de terrorisme a la llei d'amnistia."Déu no vulgui que li volin la cara a trets com a Vidal-Quadras i hàgim de consultar-li si aquest terrorisme és bo o dolent", ha escrit en la xarxa social X (abans Twitter). El PSOE, Sumar, ERC, Bildu, PNB, Junts i Podemos van pactar dimarts una esmena a la llei que regularà l'amnistia als implicats en el 'procés' que limita l'exclusió dels delictes de terrorisme a casos en els quals "hagin causat violacions greus" dels Drets Humans. Això permetria amnistiar els dotze membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i els deu encausats pels disturbis presumptament promoguts per 'Tsunami Democràtic' que estan sent investigats pel jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón. Entre els encausats hi ha el president a l'exili, Carles Puigdemont, i la secretària general d'ERC, Marta Rovira

Bolaños es va referir a l'esmena en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i va justificar que el govern espanyol "va dir que el terrorisme quedava fora de la llei d'amnistia i fora es queda quan suposa violacions greus de drets humans". "Amb un parell", va replicar en xarxes la portaveu de Vox, Pepa Millán.

Vidal-Quadras i Hamàs

Però l'eurodiputat ha anat més enllà i, fent-se eco de les paraules del ministre, ha traçat un paral·lelisme amb el cas de l'exeurodiputat del PP i fundador de Vox, Alejo Vidal-Quadras, que va rebre un tret a la cara en ple carrer a Madrid el novembre passat. "Déu no vulgui que li volin la cara a trets a Bolaños com a Vidal-Quadras i hàgim de consultar-li a ell si aquest terrorisme és bo o dolent", ha indicat Tertsch.

Així mateix, ha agregat que "el terrorisme avui no sembla ser un perill per als seus majors benefactors, encobridors i, pròximament, promotors que sens dubte estan al govern espanyol de (Pedro) Sánchez". "Fins a Hamàs ho valora com deu", ha conclòs, en al·lusió a l'agraïment que el grup islamista va traslladar a l'Executiu quan Sánchez va expressar que el nombre de civils palestins morts en el marc de l'enfrontament en curs amb Israel és "insuportable".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!