'La ciutat per als vianants', aquest és el nom de la campanya que el govern d'Ada Colau ha engegat per remarcar la seva prioritat davant d'altres ciutadans que es desplacen amb cotxe i, ara també, amb moto. Des de l'ajuntament de Barcelona es defensa que la ciutat té més de 70.000 places d'estacionament per aquest vehicle i per tant es sancionaran tots aquells motoristes que decideixin aparcar a les voreres dels carrers. Les multes poden arribar als 100 euros.

Aquest dilluns comença la tercera fase de la campanya i la Guàrdia Urbana multarà aquelles motos aparcades en una vorera de forma irregular. Només es podran deixar a les voreres si aquesta té una amplada mínima de tres metres i estan estacionades en paral·lel a la calçada. A partir dels sis metres es pot aparcar en semibateria i deixar-la a dos metres d'on passen els vianants. 

El consistori ha escollit deu punts de la ciutat on ha detectat problemes recurrents amb les motos centrats en el barri de Gràcia, però també a Sants o l'Eixample. Alguns d'ells: plaça de Joan Peiró, avinguda Francesc Cambó, carrer Girona, plaça del Nord, carrer Bolívia, passeig Fabra i Puig i carrer Neopàtria. Al llarg d'aquest any, s'ampliarà la vigilància en una cinquantena de localitzacions.

Des de l'ajuntament, han calculat que el 70% dels motoristes aparquen malament. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, adverteix que Barcelona està davant un canvi de filosofia cultural. Això afecta a les motos però també a les bicis: "Han de saber que no es poden moure de porta a porta".