"Si torno a Barcelona serà amb la Guàrdia Civil per iniciar l'ocupació". Aquesta és la condició del periodista Federico Jiménez Losantos per tornar a Barcelona, segons ha explicat en una entrevista a el diari La Razón.

Losantos creu que "l'embrió del cop d'Estat de l'1 d'octubre (referèndum d'independència) es remunta a l'any 1979". Segons el periodista, el 1979, fent al·lusió a l'Estatut de Catalunya, va ser el moment en que "Barcelona es va convertir simplement en la capital de Catalunya i va perdre la seva vitalitat. Dels que es van quedar allà, alguns van morir de sida, altres de fàstic i la resta es va passar al bàndol enemic".

El periodista creu que l'any 1979 va ser l'embrió del que ara es coneix com a procés i sosté que "si fins el 2017 no s'ha intentat l'assalt final, ha estat perquè han necessitat temps per la doma, el rentat de cervells que des de totes les institucions es perpetra contra els habitants de Catalunya des de que són nens".

Losantos opina que l'"enquistament del nacionalisme català es va produir perquè Madrid no el volia veure". El periodista assegura que Madrid "ja en tenia prou amb el nacionalisme basc i va voler pensar que el català era bo". Ara bé, subratlla que "es van equivocar".