El diputat del PP, Fernando López Miras, ha tornat a ser investit com a president de la Regió de Múrcia gràcies als suports de PP i Vox. Ho ha aconseguit en el segon debat d'investidura gràcies al pacte aconseguit 'in extremis' entre les dues formacions per evitar així una repetició electoral. López Miras ha aconseguit el suport dels 21 diputats del PP i dels 9 diputats de VOX. 30 vots a favor, enfront dels 15, en contra de Podemos i PSOE. López Miras va forçar un primer debat d'investidura el 6, 7 i 10 de juliol per obligar Vox a posicionar-se enfront de l'esquerra, però el popular no va aconseguir els suports necessaris per a ser investit president ni en primera ni en segona votació. Durant tot aquest temps, VOX ha condicionat el seu suport al líder del PP a entrar al govern de la Comunitat, un fet que finalment, aconseguia el passat 1 de setembre.

En la seva última intervenció abans de la votació, López Miras ha assegurat que "avui comença un Govern de tots: estimin a qui estimin, resin a qui resin i pensin com pensin". A més, ha anunciat que aquesta "serà la Presidència de la igualtat" i, en concret, ha parlat de "perseguir als maltractadors i no deixar a ningú enrere". El president popular s'ha compromès, que durant aquesta legislatura "demostrarem que les institucions nascudes de la Constitució continuen vigents".

Govern de PP i Vox a Múrcia

L'acord entre PP i Vox, contempla l'entrada del partit d'extrema dreta en el govern regional fent-se amb dues conselleries, la de Foment i la de Seguretat, Interior i Emergències, aquesta última, amb rang de vicepresidència. A més, el dimarts 5 de setembre, PP i VOX segellaven l'acord amb la signatura d'un programa de govern que inclou 30 mesures entre les quals es contempla avançar en la protecció de la Mar Menor, la supressió de les subvencions directes per als sindicats, erradicar la violència contra les dones, així com garantir la gratuïtat de l'Educació de 0 a 3 anys en centres públics, la rebaixa d'impostos com el tipus impositiu general del ITP o la reducció de l'IRPF en els trams dels salaris mitjans i baixos, entre altres mesures.

Tercera legislatura

Gràcies als vots de PP i Vox, López Miras inicia aquest dijous la seva tercera legislatura com a president de la comunitat. El diputat del PP va arribar al govern de Múrcia l'abril de 2017 després de la dimissió de Pedro Antonio Sánchez. En aquell any va aconseguir ser investit president en segona votació amb l'abstenció de Ciutadans. El 2019, López Miras va repetir com a president regional, en aquesta ocasió va aconseguir ser investit com a president gràcies a un pacte de govern amb Ciutadans i amb suport exterior de VOX. 

Durant aquesta legislatura, López Miras va haver d'afrontar una moció de censura de Ciutadans i PSOE, que no va aconseguir tirar endavant, després de la vacunació irregular d'alts càrrecs de la conselleria de Salut. Aquesta tercera legislatura l'afronta amb el suport de VOX, partit amb el qual governarà. López Miras és el setè president de la comunitat autònoma de Múrcia i el quart del Partit Popular.