La candidatura de la CUP té moltes veus: tantes com òrgans, candidatures, assemblees i gairebé militants en formen part d'ella. Una de les més crítiques amb les darreres accions de l'organització és Lluita Internacionalista, que ja ha emès un comunicat en què rebutja entrar al futur Govern de la Generalitat i també fa una crida a no donar suport a Pere Aragonès durant la XIII legislatura.

L'organització, que forma part de la candidatura CUP - Un Nou Cicle Per Guanyar, aposta per només facilitar la investidura d'Aragonès, però no amb vots afirmatius -com van fer els diputats cupaires- sinó amb les mínimes abstencions i la resta de vots negatius.

Aquest aval de la investidura, però, no ha de suposar el suport de la CUP durant la legislatura. "No ens podem comprometre a donar un marge de dos anys a la taula de diàleg d’ERC amb el PSOE, dos anys en què les diferències s’abordaran des de la discreció", asseguren en referència al que diu l'acord entre la seva candidatura i la dels republicans.

"ERC sap que el seu acord amb el PSOE no es sustenta en l’amnistia i l’autodeterminació, sinó en l’intercanvi dels presos (via indult o reforma del codi penal que no s’aplicarà a les 3000 lluitadores) per estabilitat autonòmica. I mentre “s’espera” el resultat de la via negociada –que tothom sap que no ens portarà a l’autodeterminació- i molts joves independentistes continuen anant a parar a les presons, l’estabilitat que volen garantim és la que passa pels pressupostos. Les “treves” mai són gratis, i portem massa anys de desmobilització, i volen garantir-se que hi seguim", expliquen.

Rebuig a entrar al Govern

De la mateixa manera, Lluita Internacionalista també rebutja entrar al Govern, com ja ha defensat Poble Lliure, partit al que fan referència. Aquesta organització considera que formar part de l'Executiu autonòmic seria "creuar una línia vermella" i avisen de la "podemització" de la CUP, en referència a tot el que el partit de Pablo Iglesias s'està empassant per poder ser a la Moncloa.

A més també vaticinen que les polítiques que desplegaran ERC i JxCat estaran basades en "retallades i privatitzacions com han fet tots aquests anys, en una situació en què les condicions de vida de les classes populars s’estan desplomant i amb una repressió que no s’atura, ni per la banda de l’Estat ni per la de la Generalitat".

Per aquests motius, aquest sector crític aposta per quedar-se el màxim de 'deslligat' possible del Govern i fan una crida a "impulsar decididament la mobilització". A més, a canvi de facilitar la investidura exigeixen la retirada de les acusacions de la Generalitat contra manifestants independentistes.