El conseller Lluís Puig ha comparegut avui en videoconferència des de Brussel·les davant els treballadors de la Conselleria de Cultura, a la sala de premsa del departament.

La sala s'ha omplert amb tanta presència d'empleats que s'ha acabat fent petita, i alguns dels assistents han hagut d'estar drets.

L'Assemblea de treballadores i treballadors per a la Defensa de les Institucions Catalanes (ADIC) ha fet públiques les imatges llançant un missatge al delegat del govern espanyol, Enric Millo. "Hola Enric Millo. Avui hem connectat amb el nostre conseller Lluís Puig via Skype. La sala de premsa del Palau Marc s'ha quedat petita per a tant afecte i estima. Si vols, algun dia ho provem amb tu, a veure què passa", ha assenyalat.

L'acte d'avui ha tingut lloc després que Puig va participar dimecres en un acte de la Setmana Catalana de Brussel·les que es va celebrar a la seu de la delegació del govern, intervinguda pel govern espanyol des de l'aplicació del 155. Puig va ser el primer membre del govern de Carles Puigdemont que entrava a l'edifici des que l'executiu espanyol va destituir el representant permanent Amadeu Altafaj i va tancar tota la resta de delegacions a l'exterior.

El govern espanyol ha anunciat que adoptarà mesures per aquesta participació del conseller.