El 96% dels afiliats a Junts per Catalunya ha escollit el conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig, com a president de la mesa del congrés que celebra el nou partit del president Carles Puigdemont.

En les votacions telemàtiques han participat 1.545 membres de la formació, un 53,5% dels cens, que és de 2.893 afiliats. Junts per Catalunya va celebrar dissabte la primera jornada del seu congrés fundacional, els debats del qual es prolongaran fins al proper 3 d'octubre.  

A més de Puig, integren la mesa del congrés Elena Fort i Montse Rosell com a vicepresidents; i Raül Garcia, Imma Gallardo, Jordi Sendra, Glòria Freixa, Ricard Pérez i Meritxell Masó com a vocals.

La proposta de presidència de l'òrgan, que ha correspost a Puig, ha rebut un total de 1.496 vots favorables (96,83%), 13 en contra (0,84%), 23 abstencions (1,49%) i 13 vots en blanc (0,84%).

Les primeres votacions, realitzades entre dissabte i aquest diumenge, han servit per validar diversos documents i estructures que serviran per articular Junts per Catalunya com a partit, com recull el gràfic següent.

congres JxCat

Resultats de les primeres votacions del congrés de Junts per Catalunya

Puig ha apel·lat a la participació dels afiliats per tal de “construir un instrument sòlid i útil amb el compromís d’assolir la independència de Catalunya, com a millor eina per garantir el benestar, el progrés i la llibertat”.

Imatge principal: Lluís Puig intervé des de Brussel·les en la primera jornada del congrés de Junts per Catalunya /ACN