L'exsecretari general de la Presidència i exmàdreta del president Jordi Pujol, Lluís Prenafeta, s'ha mostrat molt contundent a l'hora de donar suport al president Pujol davant les acusacions de corrupció: "Posaria les dues mans al foc pel president Pujol". En canvi, per qui posaria "només un dit" és pel seu fill, Jordi Pujol Ferrussola. De fet, ha explicat com avisava al president Pujol de rumors que li explicaven "amics" seus quan els dos dirigents de Convergència estaven al capdavant de la Generalitat. "Se li deia al president que el Jordi no anava bé. A mi m'ho deien i jo li deia al president", ha explicat Prenafeta en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio. Tot i això, la resposta del president, segons Prenafeta, va ser: "A mi no me'n parlis més del Jordi". Tot i això, ha volgut subratllar que la relació entre pare i fill "era normal" i que el 'Júnior' no tenia cap peu a la política.

Pujol es va "equivocar" amb la deixa

Sobre la 'deixa' del president Pujol, l'exsecretari general de la Presidència assegura que el president es va "equivocar" en fer la confessió. "El devien pressionar", assegura Prenafeta, qui opina que la gent sí que va acceptar l'explicació, mentre que els mitjans, no. Amb tot, ha volgut remarcar que la 'deixa' de l'avi Florenci anava dirigida cap al 'Junior' i cap a la dona del president, Marta Ferrussola. A més, també ha volgut acusar l'Audiència Nacional espanyola de dilatar la investigació contra el president per "no mullar-se". "Estan dilatant el tancament del sumari per a veure si es mor i així no s’han de mullar", ha opinat Prenafeta. Així mateix, també ha carregat contra els dirigents de Convergència, afirmant que "no van estar a l'altura" quan Pujol va fer la confessió. 

Confrontació per la independència

L'exdirigent de Convergència, que reconeix ser un "independentista eclèctic" també ha volgut dir la seva sobre l'actual moment polític que viu el país, i s'ha mostrat molt crític amb els actuals dirigents de la política catalana. Sobretot, ha llançat un avís: "Sense confrontament amb el govern o l’Estat no hi ha independència". De fet, ha posat els exemples del Quebec o Escòcia, assegurant que en aquests casos no hi ha hagut cap confrontació i, per això, no hi ha hagut independència. "Sense confrontació, que no vol dir violència, no s’aconseguirà. Els enemics de la independència són molt forts", ha afirmat. 

De fet, ha fet una crítica als actuals dirigents polítics afirmant que no saben a què s'han enfrontat. "No saben el que és Espanya. Un dia el president Pujol em va dir que no havíem de posar els dits a la boca, que mosseguen. Ell era l’únic que tocava els peus a terra", ha explicat. A més, també opina que "quan es va parar el peix al cove, es va parar tot" i ha reconegut que va votar Junts per Catalunya en les últimes eleccions al Congrés, malgrat voler subratllar que "no és el mateix". "A Junts falta el líder. Tenim un bon líder, però viu a Waterloo i és un líder supeditat a la seva situació", considera. 

Les anècdotes amb Mas i els errors

Prenafeta també s'ha volgut referir al president Mas, i és que considera que va cometre una sèrie d'errors mentre era president. Entre ells, hi ha la de "carregar-se Convergència", el seu pas al costat exigit per la CUP o "anar massa enllà" amb la independència. De fet, fins i tot ha explicat dues anècdotes amb l'expresident de la Generalitat. "Quan plego l’any 90, al pati dels tarongers, Mas em va venir a veure i em va demanar un consell. Estava dubtant a entrar en política i jo li vaig dir que no", ha explicat, recordant que no li va fer cas. La segona anècdota és durant el referèndum de l'1 d'octubre: "L'1 d’octubre vaig anar a veure el president Mas i li vaig dir que un tocacampanes com jo sabia que no aniria bé, perquè Espanya sempre reacciona de la mateixa forma", ha etzibat.

Veu complicat un acord entre Junts i PSOE

Amb tot, no s'ha volgut mullar sobre les negociacions d'investidura perquè "no té prou informació". Tot i això, no s'ha mostrat optimista amb la possibilitat que hi hagi un acord per l'amnistia perquè "les postures estan molt diferenciades". "Si hi ha un acord que vol dir que hi ha llei d’amnistia. Jo no tinc clar que Junts cedeixi o que l’embolcall de Pedro Sánchez també cedeixi. Això vol dir l’aparell de l’Estat", ha afirmat. Així mateix, també ha criticat a Esquerra Republicana, i és que Prenafeta sap qui són els seus "enemics polítics", però no sap qui són els seus "amics". De fet, fins i tot ha assegurat que el president Aragonès és "fluix", tot i que l'ha definit "d'aplicat". "ERC ja hi ha molt de component de problemes personals entre ERC i Convergència", ha dit. 

Prenafeta, arruïnat

Prenafeta, que va ser un dels principals actius en la creació de TV3 i Catalunya Ràdio, ha reconegut estar "arruïnat" i que viu gràcies a la "pensió i a ajudes dels seus fills". També ha volgut subratllar que no és cap corrupte. "A mi no em van condemnar per corrupte. Em van condemnar per comissions legals aportades a l’Estat, però diuen que no vaig tributar-les", ha dit Prenafeta, qui no està d'acord amb la sentència, tot i pactar-la. "La justícia funciona així", ha etzibat l'exsecretari general de la Presidència, qui està condemnat per defraudar 15 milions d'euros en no declarar unes comissions. De fet, també ha volgut deixar clar que quan era secretari general de la Presidència "ningú va cobrar cap comissió", tot i les acusacions de jutges com Baltasar Garzón o l'exfiscal Mena. 

Amb tot, ha explicat que va ser Oriol Pujol qui el va fer fora de Convergència i ha enumerat a les tres persones que ha estimat: "En Winston Churchill; el segon, que el vaig conèixer els últims mesos de la seva vida, en Josep Pla, que em va fer conèixer Catalunya; el tercer el president Pujol, que em va fer estimar el meu país".