El Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya ha aprovat aquest dissabte al matí les llistes per les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 14 de febrer. Encapçala la llista per Barcelona el vicepresident del Govern, Pere Aragonés, seguit de Laura Vilagrà en segon lloc i el president del Parlament, Roger Torrent, en el tercer.

Els caps de llista de les altres tres demarcacions són Teresa Jordà per Girona; Marta Vilalta per Lleida i Raquel Sans per Tarragona. Les exiliades Marta Rovira i Meritxell Serret tanquen, respectivament, les llistes de Barcelona i Lleida.

 

 

Es tracta de llistes cremalleres -que asseguren la paritat de gènere- amb un total de 175 candidats, dels quals 106 provenen del món municipal. Hi figuren també tots els consellers i alguns exconsellers, com Ernest Maragall. També hi ha representats la majoria de col·lectius de la societat catalana, com ara el LGTBI+ i el de nous catalans. Segons ha indicat el propi partit, tots els candidats comparteixen l’objectiu d’assolir la independència de Catalunya.

"Un equip coral"

En la seva intervenció al Consell Nacional, Aragonès ha defensat que les llistes d'ERC conformen un "equip coral que representa la manera de veure la política d'ERC: que el lideratge és compartit i que el que importa és l'equip i els valors republicans". "ERC es presenta com la via àmplia cap a la independència, on hi cap tothom", ha afegit Aragonès.

En aquest sentit, ha remarcat que les llistes electorals uneixen "veus diverses" d'orígens, llengües i trajectòries personals i polítiques, cosa que -ha assegurat- reflecteix la diversitat de la ciutadania a Catalunya.

 

Aragonès ha definit ERC com “la millor eina al servei d’aquest país, afegint que ara “no és temps d’estridències sinó de lluita”, però no per a “reconstruir el país vell sinó per construir un país nou i lliure, per fer la Catalunya d’oportunitats per a tothom”.

 

Per la seva banda, la número dos de la candidatura per Barcelona, Laura Vilagrà, ha afirmat que cal recuperar el fil de l’1 d’Octubre i “seguir acumulant forces i legitimitat per guanyar la llibertat de forma definitiva”. Per això ha assenyalat que ERC treballa “amb un doble objectiu: la independència de Catalunya i millorar la vida de la nostra gent".

Al seu torn, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat en un video enregistrat des de la presó de Lledoners que la llista d'ERC "s'assembla al país que volem representar". Junqueras, que avui mateix ha criticat que l'única proposta de JxCat sigui intentar desgastar els republicans, ha afegit que les llistes d'ERC són la garantia que "el país no pot estar en millor mans".

 

 

Imatge principal: Pere Aragonès, flanquejat per Roger Torrent i Laura Vilagrà / ACN