Junts ha fet públiques aquest vespre les llistes completes per a les eleccions catalanes, que ara el partit sotmetrà a una tercera votació entre els seus adherits, a proposta de l'Executiva Nacional. En aquest tràmit podria canviar l'ordre d'alguns noms, però no els de les primeres posicions.

La candidatura de Barcelona està encapçalada pel president Carles Puigdemont i la candidata a la Presidència, Laura Borràs, a qui segueixen el fins ara president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, la regidora Elsa Artadi, l'advocat Jaume Alonso Cuevillas, els consellers Meritxell Budó i Jordi Puigneró, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i el conseller exiliat Lluís Puig, seguit per la diputada Aurora Madaula.

Fruit de l'acord electoral amb Demòcrates, Assumpció Laïlla ocupa el número 16 de la llista, i el líder d'aquesta formació, Toni Castellà, va en el 25. Una altra de les novetats ha estat la inclusió del vicepresident del Parlament, Josep Costa, just darrere de Laïlla, després que no es va presentar a les primàries.

Les candidatures de Girona, Lleida i Tarragona estan encapçalades per la diputada Gemma Geis, l'economista Ramon Tremosa i el diputat Albert Batet.

 

Entre les 19 hores d’aquest dimecres i les 14 hores de demà dijous, 31 de desembre, els afiliats de Junts podran votar per validar les llistes, segons la proposta de l’Executiva Nacional.

La validació afectarà totes les posicions de la llista, a excepció de les persones que van obtenir l’elecció directa en el procés de primàries de la primera i la segona urna.

La proposta l’ha elaborada l’Executiva Nacional en funció de diversos criteris, segons ha indicat, com el suport que en cada circumscripció hagin obtingut les persones que no han estat proclamades automàticament com integrants de la futura llista electoral, la paritat, la pluralitat ideològica, l’equilibri territorial, la diversitat professional, l’equilibri entre experiència i renovació institucional, i la diversitat generacional.

En aquest procés de validació, els integrants de la llista que rebin menys del 50% de suport dels vots emesos passaran a ocupar una nova posició, d’acord amb el suport rebut. En tots els altres casos (suport igual o superior al 50%) l’ordre es mantindrà igual al proposat per l’Executiva Nacional.

Els dos darrers llocs de cada una de les llistes tampoc hauran de ser validats, en tractar-se de posicions simbòliques.

En la primera votació es va escollir el candidat a la Generalitat, on Laura Borràs es va imposar a Damià Calvet. I en la segona es van elegir els 8 primers candidats per Barcelona (a banda de Puigdemont i Borràs), els 4 primers llocs de Girona i els 3 primers de Lleida i Tarragona.